AJÁNLÁS – Csala Ildikó

Munkám során kerültem kapcsolatba a későbbi galériavezető, -tulajdonos Alt Andreával. Ennek mintegy húsz éve már, s elmondhatom, nagyon sokat köszönhetek szakmai tapasztalatának, anyagismeretének.
Jó érzékkel ismeri fel az igazán értékes dolgokat, legyen az festmény, ékszer vagy bármilyen műtárgy. Jó szeme és tudása van ezek valódi és piaci értékének megítéléséhez. Restaurátorként sokan keresnek meg, hogy segítsek ékszereik és más műkincseik eladásában, így fontos, hogy a megfelelő, megbízható és hiteles szakemberhez tudjam küldeni őket. Andrea maximálisan figyelembe veszi az eladók érdekeit és mindig türelmesen segít új vevők megtalálásában is.
Figyelembe veszi az adott időpontban érvényes nemesfém és a minőségtől függő drágakő világpiaci értékeit, továbbá az ékszer egyediségét, állapotát és a kereslet-kínálattól függő beszerezhetőségét. Drágakő, illetve ékszer vásárlásához – akár befektetési célból is – szóbeli konzultációs lehetőséggel mindig segítette a vásárlókat.
Alt Andrea mindig igényesen, szakértőként több területen segítette munkámat. A drágakövek meghatározása mellett értékesítési érdekektől mentes, korrekt és pártatlan értékbecslést végez. Nagyon sokat tanultam tőle. Szakmai véleménye mindig megbízható, ami sajnos nagyon kevesekről mondható el a műtárgy-kereskedelem világában.

Csala Ildikó
festő-restaurátorművész
Szépművészeti Múzeum,
Régi Képtár Osztály, főrestaurátor