WORKSHOP A gyöngy

‘Betekintés a gyöngyök világába’ – 3 órás workshop

Ezen a 3 órás workshopon megismerheted a gyöngyök titkát! Elméleti összefoglalóval indítunk, ahol számtalan színes fotó és ábra kíséretében megnézzük, hogyan keletkeznek a gyöngyök, melyek a legjellemzőbb tulajdonságaik, stb. Érdekes és izgalmas témákat érintünk: pl. sósvízi és édesvízi igazgyöngyök közötti különbségek, igazgyöngyök kontra tenyésztett gyöngyök, etc. Ezen kívül belesünk a gyöngytenyésztés kulisszatitkaiba is. Ezek után gyakorlati vizekre evezünk és különböző gyöngyöket vizsgálunk. Ehhez lupét (10x-es ékszernagyító) és kézi mikroszkópot használunk, ezen kívül lehetőség lesz jó pár szakmai trükk/fortély elsajátítására is.
​Ha a tengerek drágaköve megbabonáz, akkor ezt a műhelyfoglalkozást nem hagyhatod ki!

Helyszín: Budapest VII. ker., Károly krt. 3/a, ‘Oktatóterem’

Időpont: 2024. július 11. 17:00-20:00-ig

Részvételi díj: 25.000. Ft.

 

„Poszeidon ajándéka”. Gyöngy, a tengerek drágaköve és egyéb szerves kövek (korall, borostyán, gagát). Ezen a 8 órás képzésen a gyöngyök világába kalauzollak el, megnézzük hogyan keletkeznek, mi határozza meg színüket, formájukat.

 

Ezen a 8 órás workshopon a gyöngyök világába kalauzollak el.

Ez egy varázslatos birodalom, amivel mi nők, nagyon is tisztában vagyunk. Szerencsére az urak között is akadnak olyanok, akik hasonlóan gondolkodnak, és rajonganak a nagy vizek e pompás kincséért.

Szinte kimeríthetetlen téma, de nézzük mi fér bele 8 órába:
először is beszélek a gyöngy keletkezéséről, színét meghatározó tényezőkről, fizikai tulajdonságairól, előfordulási helyeikről (aprólékosan átnézzük az édesvízi és sósvízi gyöngyök közötti különbséget).

Megismertetlek 16 gyöngyfajtával, azzal hogy hogyan tudjuk beazonosítani őket, melyik milyen típusú ékszerhez a legideálisabb.

Foglalkozunk a gyöngyök minőségi besorolásával, azaz megtanuljuk külső jegyeik, kvalitásaik alapján osztályozni őket.

Sorra vesszük a világ leghíresebb gyöngyeit, lesz amelyik a súlyával hódít (horribile dictu: 34 kg!), másnak olyan kalandos története van, hogy Mata Hari is megirigyelné…
Tisztázzuk mi a különbség az igazgyöngy és tenyésztett gyöngy között (ehhez a kulisszák mögé kukkantunk és egy csöppet tanulmányozzuk Mikimoto Kokichi munkásságát)
Végül a szép számmal létező műgyöngyöket/ gyöngy imitációkat vesszük sorra, valamint gyakorlati útmutatót kínálok felismerésükhöz.

Mivel ezt a kurzust a szerves drágaköveknek szenteljük, ezért nem maradhat ki a korall, a borostyán és gagát/jet bemutatása sem.

Hogyan zajlik a workshop?

Ez a képzés mini csoportban (2-4 fő) történik.

Az elméleti anyag átadása történhetne akár nagyobb létszámban is, de gyakorlat szempontjából kiemelt jelentőséget tulajdonítok annak, hogy mindenkivel egyénileg tudjak foglalkozni.
Gondolom te sem szeretnéd, ha az egész napos workshop alatt mindössze pár percet tudnék személyesen rád szánni, mert meg kell osztani a figyelmet további 20-30 ember között.
Itt biztosítva lesz számodra, hogy a te ütemedben, ritmusodban haladjunk a gyakorlati ismeretek elsajátításában.


Mit várhatsz a workshoptól?

Talán legfontosabb, hogy ezentúl meg tudod majd különböztetni az eredetit a műterméktől.

Valódi gyöngy esetén tisztában leszel vele mi az az 5 legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni gyöngy vásárlásnál (5 S). Rálátsz, hogy ezek a paraméterek miként befolyásolják az árakat pro és kontra (ár-alku pozícióban különösen előnyös!).
Ha eleve a gyöngyök szerelmese vagy, akkor garantálhatom, hogy 8 órán keresztül lebegni fogsz (vagy még inkább úszni a boldogságban), mert rengeteg új információval gazdagodsz! Számtalan csodás képet nézünk meg különleges gyöngyökről és belőlük készült ékszerekről (ezeket persze ki is elemezzük).

Természetesen lesz gyakorlati foglalkozás is, hiszen a puding próbája az evés. Itt megnézzük élesben, mire kell különös figyelmet fordítani, milyen csapdák leselkedhetnek a laikus gyöngyimádókra. Summa summarum olyan mélységekbe merülünk a gyöngyök megismerését illetően, hogy ezt akár egy ama (gyöngyhalász) is megirigyelhetné.

Egy valamit azonban ne várj, nem leszel szakértő! Viszont pontosan tudni fogod, meddig mehetsz el az új ismeretek birtokában és mikortól kell szakember segítségét igénybe venni!

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki vonzódik az ékszerekhez és drágakövekhez!

Semmilyen előképzettség nem szükséges a workshop elvégzéséhez, de természetesen nem is akadály… Annyit tudnod kell, hogy bár minden tőlem telhetőt megteszek a kellemes, oldott hangulatért,  mégis 8 órán keresztül mérhetetlenül sok információ fog rád zúdulni.

Többek között ezért is leszünk csak kevesen a foglalkozáson, hiszen így könnyebben ki tudunk alakítani egy olyan ritmust, légkört, amiben mindannyiunk számára megfelel. A foglalkozás szigorúan interaktív, bármikor kérdezhetsz, ha valamit nem értesz, vagy elakadtál.  Addig és annyiféleképpen magyarázom, amíg biztosan világossá nem válik az adott téma, hiszen azért jössz hozzám, hogy gyakorlatban hasznosítható tudást adjak a kezedbe.

Mégis talán azoknak az érdeklődőknek ajánlom leginkább, akik mélyebb ismeretekre, tudásra vágynak a témával kapcsolatban, hiszen ez egy széles spektrumú, intenzív kurzus. Azoknak, akik még csak most ismerkednek a drágakövek/ékszerek világával és rövid idő alatt szeretnének „mindenbe” belekóstolni a „Degustation” (gyémánt + színes drágakövek + gyöngy + egyéb szerves drágakövek) workshopot javaslom.

Mit hozz magaddal?

Magadat ? Jegyzeteléshez szükségeseket és a gyakorlati vizsgálat eszközeit biztosítom.
Ezen kívül gondoskodom a kellő energia-utánpótlásról ásványvíz, kávé, tea, gyümölcs és aprósütemény formájában.
A közelben több étterem, bolt található, de ha szívesebben hoznál magaddal ebédet, lesz lehetőséged megmelegíteni, hiszen felszerelt konyha és étkező helyiség áll rendelkezésedre.

Mit tartalmaz az ár?

  • 8 órás intenzív képzést, mini csoportban (2-4 fő)
  • gyakorlati vizsgálatokhoz szükséges eszközök használatát
  • jelentkezés után küldök egy „előkészítő” anyagot, mely segít ráhangolódni az adott témára
  • tartalmaz továbbá egy glosszáriumot, amivel ha a workshop előtt elkezdesz ismerkedni nagy hasznodra válik
  • a kurzus után küldök egy emlékeztető anyagot, összefoglalva az elhangzottakat
  • automatikusan 10 % kedvezményben részesülsz egy másik, általad kiválasztott 8 órás workshop árából
  • ásványvíz, kávé, tea, gyümölcs, aprósütemény

 

AJÁNDÉKUTALVÁNY

Ünnepek előtt állsz, születésnap közeleg, vagy csak egyszerűen szeretnéd kifejezni háládat és szeretetedet egy általad nagyrabecsült személynek?

Ajándékozz tudást!
Nálam a tudás megszerzéséhez élményeken és jó hangulaton keresztül vezet az út!

Ha szeretted vonzódik az ékszerekhez és drágakövekhez, lepd meg Ékszerről mindent workshoppal! Öt egésznapos és három félnapos workshop közül választhatsz. Ha bizonytalan vagy, melyiknek is örülne leginkább, add kezébe a döntést! Ebben az esetben egy bianco kupont állítunk ki és ő maga választhatja ki a számára legvonzóbb kurzust.
Egy biztos, csak jó választás van, ha az Ékszerről mindent ajándékutalvány mellet teszed le a voksod!


Nem találtál a kérdésedre választ?
Írj bátran! 

JELENTKEZÉS