Bemutatkozás

Alt Andrea vagyok.
2001 óta dolgozom műkereskedelemben, a 2000-es évek alatt szereztem meg festmény-, műtárgy- és ékszerbecsüs képesítéseimet.
Mindig vonzottak a festmények és különleges műtárgyak, ám igazi elhivatottságot az ékszerek ébresztettek bennem. Parányi műalkotásoknak tartom őket, egyszerre nyűgöznek le szépségükkel, különlegességükkel, és adják meg azt az élményt, hogy minden pillanatban csodálhatjuk őket.
Egy könnyed mozdulat és máris ott a gyűrű ujjunkon, vagy egy lánc a nyakunkban, egész nap ékesítve bennünket.


Már gyerekkoromban nagy lelkesedéssel és izgalommal töltött el, amikor nagymamám elővette ékszeres ládikáját és megengedte, hogy egyesével felpróbáljam tartalmát.
Ma már tudom, hogy javarészt bizsuk, csiszolt üvegek, és tekla sorok voltak, de akkoriban mind-mind úgy hatott rám, mintha egyenesen Ali baba barlangjának kincsei között turkálnék.
Mi tagadás, már akkor, ott az ékszerek szerelmese lettem…
Azóta eltelt pár év, a szenvedély azonban nemhogy megmaradt, egyre fokozódott.
2019-ben úgy döntöttem, hogy a közel 20 év alatt megszerzett szakmai tudást megosztom mindazokkal, akik hasonlóan éreznek e területtel kapcsolatban.
Workshopokat és tréningeket szervezek, elsősorban azok részére, akik valamely okból kifolyólag nem szeretnének/tudnak egy egész éves tanfolyamon részt venni, helyette jobban preferálnak 8 órás, ill. 4 órás kurzusokat.
Különböző tematikák szerint lettek kialakítva a foglalkozások (ékszertörténet, színes drágakövek, gyémánt, gyöngy és szerves drágakövek, stb.), így mindenki megtalálhatja azt, ami leginkább megfelel érdeklődésének. Az egyes workshopokon megszerzett elméleti és gyakorlati tudásanyag egymástól függetlenül is jól használható, mindamellett csak bátorítani tudom azokat, akik úgy döntenek, hogy mindegyiket szeretnék elvégezni. Az így kialakult komplex ismeretek birtokában bátran és magabiztosan igazodhatnak el az ékszerek és drágakövek világában.