WORKSHOP Degustation

„Degustation”, azaz terítéken a gyémánt, színes drágakövek, gyöngy és más szerves drágakövek. Ezen a 8 órás képzésen belekóstolunk a drágakövek világába. Ízelítőt kapsz a gyémánt, a színes drágakövek és a gyöngy workshopok anyagából…


 
Ezen a 8 órás workshopon belekóstolunk a drágakövek világába. 

Ízelítőt kapsz a gyémánt, a színes drágakövek és a gyöngy workshopok anyagából.
Természetesen a gyakorlati foglalkozás itt sem marad el, annyi ismeret és információ kerül átadásra, amennyi csak lehetséges 8 óra alatt.

Izgalmas és változatos témák, melyeken keresztül nyomon követjük a drágakő „evolúcióját” az alapoktól (keménysége, törése, kristályalakja, optikai sajátosságai, stb.) a csiszolásukon át, egészen az ékszerré kreálásukig.

Mit várhatsz a workshoptól?

Annyi biztos, hogy ráérzel a drágakövek ízére ? !
Segítek átláthatóvá tenni ezt a hatalmas és szerteágazó területet.

Ez az időtartam nem teljesen alkalmas ugyan arra, hogy mindenbe aprólékosan belemenjünk,  de egy magasabb perspektívából történő rálátást mindenképp biztosít.

Személy szerint azt tartom a legfontosabbnak, hogy egy olyan erős bázikus tudást hozzunk létre, melyre a szakmai terminológia megismerésével és alapvető gyakorlati metódusok elsajátításával már könnyen lehet építkezni.

Hadd éljek pár példával: tudni fogod és semmiképpen sem kevered a továbbiakban a következőket: cirkónia- cirkon, briliáns-gyémánt, lapis lazuli-lazulit, markazit-pirit, stb…
Ha netán meghallod valahol azt a fogalmat, hogy aszterizmus, nem Asterix a rajzfilmfigura ugrik be róla először, hanem egy csodálatos és páratlan optikai jelenség, mely csak néhány drágakövet jellemez.

Ez a workshop tehát felnyitja a szemeteket és látni tanít!
Látni másként, látni úgy, hogy már érted is, amit nézel!
Hovatovább már azt is tudod, mit kell nézni…

Egy valamit azonban ne várj, nem leszel szakértő! Viszont pontosan tudni fogod, meddig mehetsz el az új ismeretek birtokában és mikortól kell szakember segítségét igénybe venni!

Hogyan zajlik a workshop?

Ez a képzés mini csoportban (2-4 fő) történik.

Az elméleti anyag átadása történhetne akár nagyobb létszámban is, de gyakorlat szempontjából kiemelt jelentőséget tulajdonítok annak, hogy mindenkivel egyénileg tudjak foglalkozni.
Gondolom te sem szeretnéd, ha az egész napos workshop alatt mindössze pár percet tudnék személyesen rád szánni, mert meg kell osztani a figyelmet további 20-30 ember között.
Itt biztosítva lesz számodra, hogy a te ütemedben, ritmusodban haladjunk a gyakorlati ismeretek elsajátításában.

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki vonzódik az ékszerekhez és drágakövekhez! Semmilyen előképzettség nem szükséges a workshop elvégzéséhez, de természetesen nem is akadály…

Annyit tudnod kell, hogy bár minden tőlem telhetőt megteszek a kellemes, oldott hangulatért,
mégis 8 órán keresztül mérhetetlenül sok információ fog rád zúdulni. Többek között ezért is leszünk csak kevesen a foglalkozáson, hiszen így könnyebben ki tudunk alakítani egy olyan ritmust, légkört, amiben mindannyiunk számára megfelel.
A foglalkozás szigorúan interaktív, bármikor kérdezhetsz, ha valamit nem értesz, vagy elakadtál.
Addig és annyiféleképpen magyarázom, amíg biztosan világossá nem válik az adott téma, hiszen azért jössz hozzám, hogy gyakorlatban hasznosítható tudást adjak a kezedbe.

Mégis talán kiemelten azoknak az érdeklődőknek ajánlom figyelmébe, akik rövid idő alatt szeretnének mindhárom területről (gyémánt, színes drágakövek, gyöngy és egyéb szerves drágakövek) képet alkotni. Ismerkedésnek, első lépésnek kiváló ez a kurzus, innen el lehet dönteni, szeretné-e tovább mélyíteni ismereteit és ha igen, mely területet célozza meg.

Mit hozz magaddal?

Magadat ?  Jegyzeteléshez szükséges eszközöket, a gyakorlati vizsgálat eszközeit biztosítom.
Ezen kívül gondoskodom a kellő energia-utánpótlásról ásványvíz, kávé, tea, gyümölcs és aprósütemény formájában.
A közelben több étterem, bolt található, de ha szívesebben hoznál magaddal ebédet, lesz lehetőséged megmelegíteni, hiszen felszerelt konyha és étkező helyiség áll rendelkezésedre.

Mit tartalmaz az ár?

  • 8 órás intenzív képzést, mini csoportban (2-4 fő)
  • gyakorlati vizsgálatokhoz szükséges eszközök használatát
  • jelentkezés után küldök egy „előkészítő” anyagot, mely segít ráhangolódni az adott témára
  • tartalmaz továbbá egy glosszáriumot, amivel ha a workshop előtt elkezdesz ismerkedni nagy hasznodra válik
  • a kurzus után küldök egy emlékeztető anyagot, összefoglalva az elhangzottakat
  • automatikusan 10 % kedvezményben részesülsz egy másik, általad kiválasztott 8 órás workshop árából
  • ásványvíz, kávé, tea, gyümölcs, aprósütemény

 

Mikor lesz a következő workshop?

A következő workshop időpontja: 2022. 09. 03. (szombat)

Jelentkezési határidő: 2022. 08. 28. (vasárnap)

Helyszín:

Budapest, IX. ker., Kálvin tér, vagy V. ker., Astoria

(Részletek jelentkezés után e-mailben)

 

AJÁNDÉKUTALVÁNY

Ünnepek előtt állsz, születésnap közeleg, vagy csak egyszerűen szeretnéd kifejezni háládat és szeretetedet egy általad nagyrabecsült személynek?

Ajándékozz tudást!
Nálam a tudás megszerzéséhez élményeken és jó hangulaton keresztül vezet az út!

Ha szeretted vonzódik az ékszerekhez és drágakövekhez, lepd meg Ékszerről mindent workshoppal! Öt egésznapos és három félnapos workshop közül választhatsz. Ha bizonytalan vagy, melyiknek is örülne leginkább, add kezébe a döntést! Ebben az esetben egy bianco kupont állítunk ki és ő maga választhatja ki a számára legvonzóbb kurzust.
Egy biztos, csak jó választás van, ha az Ékszerről mindent ajándékutalvány mellet teszed le a voksod!

Nem találtál a kérdésedre választ?
Írj bátran!

JELENTKEZÉS