WORKSHOP Gyémánt ( 3 órás és 8 órás foglalkozások)

 

‘BETEKINTÉS A GYÉMÁNTOK VILÁGÁBA’Ismerd meg egy 3 órás workshop keretén belül a gyémántok világát!

Elméleti résszel indulunk, ahol sok érdekességet megtudhatsz a legáhítottabb drágakőről (keletkezése, tulajdonságai, jellemzői, osztályozása…). Arról is szót ejtünk hogyan hamisítják őket és milyen gyémánt utánzatok léteznek.

Mindezek után jön a gyakorlati rész, ahol ténylegesen megvizsgáljuk a gyémántokat. Lupét (10x-es ékszernagyítót) és kézi mikroszkópot használunk, melyek segítségével megismerjük a kő belső szerkezetét, valamint alaposabban szemügyre tudjuk venni csiszolásukat.

A 3 órás workshop tematikája: 

Elméleti rész:
– Hogyan keletkeznek a gyémántok?
– Mik a legjellemzőbb tulajdonságaik?
– Merre találhatók lelőhelyeik?
– Milyen szempontok szerint osztályozzák és minősítik őket?
– Csiszolási formák
– Hamisítási módszerek

Gyakorlati rész:
​- Gyémánt vizsgálat lupéval és kézi mikroszkóppal

Időpont: 2024. augusztus 28. 18:00 – 21:00

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 21.

Helyszín: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a

A képzés költsége: https://www.ekszerdragako.hu/arak/

 

 

„GIRL’S BEST FRIEND”, azaz mindent a gyémántról – 8 órás workshop

Ezen a 8 órás képzésen szó lesz a gyémánt kialakulásáról, tulajdonságairól, lelőhelyeiről, csiszolásáról és csiszolási formáiról….

Ezen a 8 órás workshopon valóban mindent megtudhatsz a gyémántról!

Szó lesz kialakulásáról, tulajdonságairól, lelőhelyeiről, csiszolásáról és csiszolási formáiról.

Külön foglalkozunk a briliánssal, annak történetével, a 4 C-vel (cut, color, clarity, carat) és az ötödikkel (ami valójában F). Megnézzük mit takar a  fancy diamond kifejezés…

És ha már mindezeken túl vagyunk, akkor pihenésképpen megismertetlek a leghíresebb gyémántokkal és a legnagyobb gyémánt kartellekkel.

Betekintünk a gyémánt hamisítás/utánzás világába, itt végre lehull a lepel a létező összes műtermékről és imitációról (mondanom sem kell, rengeteg van belőlük…).

Beszélni fogunk a gyémánt értékéről és az azt befolyásoló tényezőkről, továbbá megosztok veletek jónéhány érdekes, gyémánthoz fűződő mítoszt és legendát.

Ez a workshop azonban nem kizárólag a fületeket veszi igénybe, használni fogjuk a kezünket is. Megtanuljuk a lupe (10x-es ékszernagyító) helyes használatát, és ha rajtam múlik, addig nem megyünk haza, amíg a saját szemetekkel fel nem fedezitek a kövekben található zárványokat, műtermék esetén egyéb azonosítókat. Bevetjük a gyémánt tesztert, az UV-lámpát és minden olyan eszközt, ami segít még alaposabban megismerni és feltérképezni a gyémánt jellegzetességeit.

Hogyan zajlik a workshop?

Ez a képzés mini csoportban (2-4 fő) történik.

Az elméleti anyag átadása történhetne akár nagyobb létszámban is, de gyakorlat szempontjából kiemelt jelentőséget tulajdonítok annak, hogy mindenkivel egyénileg tudjak foglalkozni. Gondolom te sem szeretnéd, ha az egész napos workshop alatt mindössze pár percet tudnék személyesen rád szánni, mert meg kell osztani a figyelmet további 20-30 ember között.

Itt biztosítva lesz számodra, hogy a te ütemedben, ritmusodban haladjunk a gyakorlati ismeretek elsajátításában.

Mit várhatsz a workshoptól?

A misztikus gyémánt már nem lesz olyan rejtélyes, mint eddig. A csillogás mögé látsz!

Ismerni fogod már a gyémántok világát, ezáltal sokkal nagyobb magabiztossággal fogsz benne mozogni. Sok-sok kapaszkodót kapsz, hogy meg tudd különböztetni a valódit a hamistól. A végére megérted, miként lehetséges az, hogy két valódi, azonos súlyú gyémántból az egyik ára alig éri el a 10 eurót, a másik pedig 10 millió eurónál is többet ér. Többé már nem tűnik szózsonglőrködésnek, ha egy ékszerüzletben gyémánttal kapcsolatos terminus technikusok hangzanak el.

Egy valamit azonban ne várj, nem leszel szakértő! Viszont pontosan tudni fogod, meddig mehetsz el az új ismeretek birtokában és mikortól kell szakember segítségét igénybe venni!

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki vonzódik az ékszerekhez és drágakövekhez!

Semmilyen előképzettség nem szükséges a workshop elvégzéséhez, de természetesen nem is akadály…Annyit tudnod kell, hogy bár minden tőlem telhetőt megteszek a kellemes, oldott hangulatért, mégis 8 órán keresztül mérhetetlenül sok információ fog rád zúdulni.

Többek között ezért is leszünk csak kevesen a foglalkozáson, hiszen így könnyebben ki tudunk alakítani olyan ritmust, légkört, amely mindannyiunk számára megfelelő. A foglalkozás szigorúan interaktív, bármikor kérdezhetsz, ha valamit nem értesz, vagy elakadtál. Addig és annyiféleképpen magyarázom, amíg biztosan világossá nem válik számodra az adott téma, hiszen azért jössz hozzám, hogy gyakorlatban hasznosítható tudást adjak a kezedbe.

Mégis talán azoknak az érdeklődőknek ajánlom leginkább, akik mélyebb ismeretekre, tudásra vágynak a gyémánttal kapcsolatban, hiszen ez egy széles spektrumú, intenzív kurzus.

Azoknak, akik még csak most ismerkednek a drágakövek/ékszerek világával és rövid idő alatt szeretnének „mindenbe” belekóstolni a „Degustation” (gyémánt + színes drágakövek + gyöngy + egyéb szerves drágakövek) workshopot javaslom.

Mit hozz magaddal?

Magadat 🙂 Jegyzeteléshez szükségeseket és a gyakorlati vizsgálat eszközeit biztosítom.

Ezen kívül gondoskodom a kellő energia-utánpótlásról ásványvíz, kávé, tea, gyümölcs és aprósütemény formájában. A közelben több étterem, bolt található, de ha szívesebben hoznál magaddal ebédet, lesz lehetőséged megmelegíteni, hiszen felszerelt konyha és étkező helyiség áll rendelkezésedre.

Mit tartalmaz az ár?

  • 8 órás intenzív képzést, mini csoportban (2-4 fő)
  • gyakorlati vizsgálatokhoz szükséges eszközök használatát
  • jelentkezés után küldök egy „előkészítő” anyagot, mely segít ráhangolódni az adott témára.
  • tartalmaz továbbá egy glosszáriumot, amivel ha a workshop előtt elkezdesz ismerkedni nagy hasznodra válik
  • a kurzus után küldök egy emlékeztető anyagot, összefoglalva az elhangzottakat
  • nyomtatott segédletet (briliáns árkalkulációhoz)
  • automatikusan 10 % kedvezményben részesülsz egy másik, általad kiválasztott  8 órás workshop árából
  • ásványvíz, kávé, tea, gyümölcs, aprósütemény

Mikor lesz a következő workshop?

A következő workshop időpontja: 2023. 

Jelentkezési határidő: 2023.

Helyszín

Budapest, IX. ker., Kálvin tér, vagy V. ker., Astoria
Kiválóan megközelíthető mind tömegközlekedéssel, mind személyautóval.
(Részletek jelentkezés után e-mailben)

 

AJÁNDÉKUTALVÁNY

 

Ünnepek előtt állsz, születésnap közeleg, vagy csak egyszerűen szeretnéd kifejezni háládat és szeretetedet egy általad nagyrabecsült személynek?

Ajándékozz tudást!

Nálam a tudás megszerzéséhez élményeken és jó hangulaton keresztül vezet az út!

Ha szeretted vonzódik az ékszerekhez és drágakövekhez, lepd meg Ékszerről mindent workshoppal!

Öt egésznapos és három félnapos workshop közül választhatsz.

Ha bizonytalan vagy, melyiknek is örülne leginkább, add kezébe a döntést! Ebben az esetben egy bianco kupont állítunk ki és ő maga választhatja ki a számára legvonzóbb kurzust.

Egy biztos, csak jó választás van, ha az Ékszerről mindent ajándékutalvány mellet teszed le a voksod!

 

Nem találtál a kérdésedre választ?
Írj bátran!

JELENTKEZÉS